موقع ألأثير

طريقة عمل الكشرى المصرى 74215
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
طريقة عمل الكشرى المصرى 686433
يرجي التكرم بالدخول
او التسجيل ان رغبت في الانضمام الى اسرة المنتدى
سنتشرف بتسجيلك

شكرا
ادارة المنتدى


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

موقع ألأثير

طريقة عمل الكشرى المصرى 74215
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
طريقة عمل الكشرى المصرى 686433
يرجي التكرم بالدخول
او التسجيل ان رغبت في الانضمام الى اسرة المنتدى
سنتشرف بتسجيلك

شكرا
ادارة المنتدى

موقع ألأثير

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى رخصة القيادة الاوربية ( اختبارات - محاضرات - ندوات ) ثقافي - اجتماعي - سياسي - فني - رياضي - شبابي

جديد .. جديد .. لتقديم خدمة افضل للجميع ... تم تحديث ألاسئلة في الموقع طبقا للتعليمات والقوانين الجديدة .. للاستفسار 0765647013 واتساب او فايبر

اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018 اسئلة جديدة 2018


    طريقة عمل الكشرى المصرى

    avatar
    لوتس
    عضو ماسي
    عضو ماسي


    <b> عدد المساهمات </b> عدد المساهمات : 144

    طريقة عمل الكشرى المصرى Empty طريقة عمل الكشرى المصرى

    مُساهمة من طرف لوتس 2011-06-17, 6:38 am

    طريقة عمل الكشرى المصرى

    - عدس - ارز - شعريه - مكرونه اسباجتى
    ( وممكن نوع تانى معاها لو تحبى بس هى الاساس )
    - طماطم - توم - بصل
    الطبخ:
    الاول هانعمل التقليه اللى بيقولوا عليها فى المحلات الورد

    - هانقطع البصل شرايح ونحطه فى الزيت وعليه رشه ملح بسيطه علشان يقرمش ويبقى زى بره بالظبط ..والشرايح شكلها كده...ونقلب على نار عاليه لحد مايوصل للون ده

    - نشيله على مناديل مطبخ علشان الزيت الزيادة ونركنه على جمب

    - نفرم شويه توم حلوين ونحمرهم لحد مايوصلو للون الدهبى وننزل عليهم بمعلقتين خل وبعدها نحط عصير الطماطم ونحط ملح وفلفل اسود بسيط ورشه كمون ونهدى عليها النار تتسبك

    - ولما تتسبك ونحط عليها ميه مش كتير بحيث ان الصلصه تبقى تقيله زى بتاعه المحلات بالشكل ده

    - نفس الحله اللى حمرنا فيها البصل هانحمر الشعريه فيها فى نفس الزيت ونحط معاها مكرونه صغننه خااااااااااالص زى كده ونقلب لغايه ماتتحمر بالشكل ده ..

    - وننزل عليها بالرز المغسول ونقلب لغايه مايبقوا كده
    وبعدها ننزل بالمايه عليه زى مابتسوى رز عااااااادى وظبطى ملحك

    - وفى نفس الوقت نبدأنسلق المكرونه ولما تتسلق تتصفى فى مصفاه ونحط عليها معلقه زيت ونقلب علشان متمسكش فى بعضها

    - ونغسل العدس ونحط حله فيها مايه تغلى مش كتير يادوب تغطى العدس ونحطه على نار هاديه

    - وسيبيه خمس دقايق وبعدين روحى دوقى لقيتيه لسه عايز سوا حطى شويه ميه وحبه ملح صغننين وتسيبيه يشرب مايته وطبعا ماتسويهوش قووووووووى لازم يبقى ماسك نفسه هيبان فى الصور كل حبايه لوحده دلوقتى كله جاهز

    - نغرف الرز الاول...بعديه العدس واتوصوا... بعديه المكرونه....وبعدين الصلصه ....وفى الاخر الورد ( التقليه ) ويبقى شكل طبقنا كده

    - وبعدين ساعه الاكل تحطى الشطه والدقه...وللاسف مش صورت الدقه بس هى سهله

    - فى الكبه تفرمى توم وفلفل وملح بسيط ورشه كمون وشطه

    - وتحطيهم فى نص كوبايه مايه مغليه مع نص كوبايه خل واعصرى ليمونتين وقلبى ودوقى محتاجه ملح حطى

      الوقت/التاريخ الآن هو 2024-04-29, 12:31 am